Cand altii il iau pe Iisus in suflet, eu prefer sa-l iau in…

Da, da, stiu ca nu va pica bine, dar treceti voi si peste asta. Nu stiu ce reprezinta aceasta mareata perioada pentru voi, dar pentru mine inseamna… nimic. De fapt aceasta perioada imi aduce cel mai bun argument ca spiritul de turma nu va muri niciodata. Daca privim in ansamblu e frumos sa o ardem o luna pe an mai buni(in aceasta perioada ne cam plac mastile, si nu cele de Halloween). Pe langa „bunatatea” si „sinceritatea” oamenilor e plin de luminite pe strazi, inghesuiala oriunde se vinde ceva, televizorul si internetul plin de cantece dedicate acestei minunate „sarbatori”, filme specifice, sms-uri de prost gust, reduceri, promotii si masa plina(asta e cel mai important). Ce ne pasa noua ca intr-un colt al lumii sunt oameni care n-au mancat in trei luni ce mancam noi intr-o zi. De fel ne place sa o ardem crestini, dar cand e vorba de daruri cu adevarat folositoare suntem in stare sa le facem doar in vazul lumii.

Pe aceasta cale transmit multumiri companiilor care stiu sa profite de naivitatea oamenilor in aceasta perioada(si in general). Voi chiar nu vedeti ca cei destepti mananca pe spatele vostru? Colindatorii vin sa recite(intr-un mod anemic) mesajul lor religios cu gandul la bani(bonus : daca vrei sa-ti bati joc de ei, ofera-le nuci si mere).  Companiile vand in perioada asta mai bine ca niciodata(de la brazi, ornamente pana la cele mai tampe cadouri). In perioada asta nu poti sa mergi nicaieri fara un cadou(ca da prost in cadru). Deci, cum sa nu-ti placa Craciunul? Cum sa nu-ti placa intrebarile zilnice : Unde mergi de Revelion/Craciun? Cum sa nu-ti placa fericirea asta mimata? Cum sa nu-ti placa primele luate cu motiv de „sarbatoare”? Cum sa nu-ti placa concediul luat pe acelasi motiv?

Cat despre mine… Urasc Craciunul! Urasc partea religioasa a acestuia! Urasc partea comerciala a acestuia! O spun in fiecare articol : URASC PROSTIA!

Merry Christmas! HO! HO! HO!

7 gânduri despre „Cand altii il iau pe Iisus in suflet, eu prefer sa-l iau in…

  1. Pacurar Iosif

    Imi pare rau ca gandesti asa despre o sarbatoare lasata de Dumnezeu intradevar s-au pierdut valorile morale ale oamenilor si tot mai mult oameni nu le pasa decat de ei insasi si acest lucru cu mesele pline si cu cadouri peste tot nici eu nu sant prea de acord caci vad ca cel rau numit Deavolul incearca sa ne departeze de adevaratul sens al craciunul si acela este nu a primi cat mai mult ci a darui la cel de langa tine care are mai putin si nu ori cum din toata inima sa dai acel cadou si cu bucurie .Iar cu partea de mers la colindat doar pentru bani si a transmite intr-un mod neinteresat un mesaj crestin te anunt ca imca ma sant oameni care colinda oameni in nevoi pentru a le aduce o bucurie in suflet ca nu au fost uitati de toti cei din jur si fac acest lucru nu pentru bani si pe deasupra ii ajuta si cu alimente si cadouri pentru copii.
    Vezi tu si faza aceasta cu mos craciun incearca sa ne indeparteze de adevaratul eveniment important si anume ca acum mai bine de 2000 de ani s-a nascut singurul care este din Tatal pentru fiecare dinte noi daca vom crede in El si in ceea ce a facut El ne-a facut o promisiune ca vom fi cu El in ziua aceeza

    Răspunde
  2. Cantemir

    Nici Dawkins nu stie teologie, cu atat mai putin tu, Robert. Cat despre ce spui in rest, (din pacate/fericire) ai dreptate.
    Pe Gaillard il prefer pe stadion, cu cocosul galic, sau cand face gimnastica:

    Răspunde
  3. Pacurar Iosif

    Intradevar nu sunt teolog sunt un simplu om care crede ca existaz UN STAPAN in lumea aceasta care vegheaza pentru ca exista de cateva mii de ani sau cum spun oameni de stiinta milioane de ani insa nu poate sa nu existe o forta care sa controleze tot din cauza legi entropiei caci daca lasam de exemplu o masina noua fara sa o folosim 50 de ani cu siguranta fara ca sa actioneze omul ea va fi distrusa deci cum poti spune ca nu exista ceva care vegheaza la mersut timpului si al lucrurilor?

    Răspunde
    1. Rob B. Autor post

      Nu stiu pe ce te bazezi cand afirmi asta, dar unele lucruri sunt facute sa se strice(pentru ca avem nevoie de bani intr-o lume capitalista). Trecand peste asta, eu sunt de acord ca exista o lege a entropiei, dar nu vad ce legatura ar avea aceasta cu divinitatea. Schimbari la nivel atomic si subatomic se produc indiferent daca omul actioneaza sau nu asupra unui obiect.

      Răspunde

Lasă un comentariu